Ga naar hoofdinhoud

Kinderthemapark Wij Bouwen de Toekomst geopend

bouwen

Vrijdag 15 juli opende algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland samen met burgemeester Roelof Bleker van Enschede en bijna 150 kinderen Wij Bouwen de Toekomst. Dit tijdelijke themapark op vliegveld Twenthe laat kinderen (en hun ouders) zien en ervaren hoe breed de bouw- en technieksector is en hoe mooi het is om in deze sector te werken. Het themapark wordt gedragen door brancheorganisaties Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Bijna dertig regionale bouw- en opleidingsbedrijven hebben het initiatief van harte omarmd en mede mogelijk gemaakt.  

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen. De familie Bouwer neemt bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, van een heuse torenkraan tot een elektrafabriek, een verkeersplein en het grootste riooldoolhof wereldwijd. Gave workshops zijn er ook, zoals een houten huisje maken met een lasercutter of een robot trucjes laten doen op een zelfgemaakte plattegrond. 

Bouwers van de toekomst 

Al langere tijd spant de bouw- en technieksector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland: “Met dit themapark investeren we in de jeugd. We willen kinderen en hun ouders meegeven dat er voor iedereen plek is om te werken in onze mooie sector. Werken in de bouw en techniek kan op alle niveaus van vmbo tot wo. Veel kinderen weten nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken, maken en het ook nog te bouwen. Daarom zetten we nu deze voor ons compleet nieuwe vorm van arbeidsmarktcommunicatie in.”

Het park is open van 16 juli t/m 21 augustus 

Bouwend Nederland ontwikkelde het park met Kibeco, bekend van Dinopark en Big Insects. De bekroonde producent Van Hoorne Entertainment schreef het theaterstuk. Alle kinderen zijn van harte welkom om deze zomer een bezoek te brengen aan dit unieke themapark. Meer informatie en tickets kopen kan via: www.wijbouwendetoekomst.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *