Ga naar hoofdinhoud

Kleinbedrijf in de bouw floreert

Sinds 2000 is de jaaromzet van het kleinbedrijf binnen de bouwnijverheid met ruim 50 procent gestegen. Het aantal kleine bedrijven nam ook toe. De groei van het aantal kleine bedrijven komt geheel voor rekening van bedrijven zonder personeel.

Sterke omzetgroei kleinbedrijf
In de afgelopen 7 jaar is de jaaromzet van de bouw als geheel met ruim een kwart gestegen. De sterkste omzetgroei, ruim 50 procent, was er in het kleinbedrijf. De omzet van de grote bouwbedrijven liet in diezelfde periode een stijging zien van bijna 24 procent. De omzetontwikkeling van het middenbedrijf in de bouw bleef sterk achter met 15 procent.

Door de omzetgroei van de kleine bedrijven is hun aandeel in de totale bouwomzet toegenomen tot ruim 22 procent. Het omzetaandeel van het kleinbedrijf steeg vooral binnen de installatiebedrijven en de bedrijven die zich bezighouden met de afwerking van gebouwen. De kleine bedrijven realiseren één derde van de omzet in deze branche.

Sterke toename kleine bouwbedrijven
In de afgelopen 6 jaar is het aantal bedrijven in de bouw met bijna een derde gestegen tot bijna 82 duizend. Deze sterke toename komt geheel voor rekening van de kleine bouwbedrijven. Het aantal middelgrote en grote bouwbedrijven nam juist af met ongeveer een vijfde.
Binnen het kleinbedrijf is vooral het aantal bedrijven zonder personeel sterk gestegen.

Bron: CBS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *