Ga naar hoofdinhoud

Koetshuis Drents Museum op rails terug op plek


Het Koetshuis van het Drents Museum wordt vandaag via rails op zijn oude plek teruggezet. Het transport gaat over de onderliggende nieuwbouw naar de overkant van het plein. Het Koetshuis heeft zo een jaar geleden plaatsgemaakt voor de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe, ondergrondse tentoonstellingsvleugel van het Museum.

De firma Bresser uit ’s Gravendeel, gespecialiseerd in funderen, vijzelen en verplaatsen van onder andere gebouwen, draagt zorg voor de terugplaatsing van het gebouw. Door middel van rails wordt het gebouw heel voorzichtig teruggebracht naar zijn oorspronkelijke plek. De totale afstand die moet worden afgelegd is 24 meter, over de onderliggende nieuwbouw Museum heen. De gehele verplaatsing neemt naar verwachting 24 uur in beslag.

Entree
Het Koetshuis vormt straks – vanaf het najaar van 2011 – de entree van het vernieuwde Drents Museum. De nieuwe tentoonstellingsvleugel begint onder de oorspronkelijke plek van het Koetshuis en loopt door onder de voormalige parkeerplaats aan de Zuidersingel.

Via de entree in het Koetshuis kan men kiezen om de nieuwe tentoonstellingsvleugel te bezoeken of via een ondergrondse verbinding de vernieuwde vaste opstellingen in de oudbouw van het museum.

Video
Bekijk hier een reportage van RTV Drente

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.