Ga naar hoofdinhoud

Kosten liggen plannen in Dordrecht dwars

De uitbreiding en verbouwing van Winkelcentrum Sterrenburg en de aanleg van een nieuw villa-eiland in Dordrecht hebben vertraging opgelopen.

Winkelcentrum Sterrenburg
In maart van dit jaar leken de gemeente, eigenaar Corio en projectontwikkelaar HD nog overeenstemming te hebben bereikt over extra winkelruimte, meer parkeerplaatsen, een gezondheidscentrum en een nieuwe woontoren op de plaats van het voormalige laboratorium. Nu blijkt dat ze het nog steeds niet eens zijn over de prijs van de grond die de gemeente moet verkopen.

,,Het gaat misschien maar om een paar vierkante meter, maar dan praat je wel over tonnen,’’ legt F. Sieuwerts van de gemeente uit. Hij verwacht dat partijen eruit komen en in de tussenliggende periode de bouwvergunningen kunnen worden behandeld.

Villa-eiland
Ook de bouw van een nieuw villa-eiland op het terrein van De Vlaming in het Overkamppark in Dordrecht ligt voorlopig stil.

Projectontwikkelaar Roos Vastgoed uit Ridderkerk heeft zich teruggetrokken omdat het plan niet langer financieel haalbaar was. Roos wilde langs de Burgemeester Jaslaan een twee-onder-een-kapwoning bouwen en op een eiland in een nieuwe vijver acht luxe appartementen met een parkeergarage.

Roos gooide het bijltje er bij neer toen bleek dat de projectontwikkelaar de vijver moest aanleggen en ook de sanering van de gemeentelijke grond moest betalen. De gemeente gaat nu op zoek naar een nieuwe projectontwikkelaar voor het plan.

Bron: AD.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.