Ga naar hoofdinhoud

Kubussen Piet Blom intern verbouwd voor hostel

De hostelketen Stayokay heeft zijn intrek genomen in twee superkubussen in het bekende Blaakse Bos van architect Piet Blom. Daartoe zijn de kubussen inwendig behoorlijk verbouwd. Uitgangspunt daarbij was dat de kubusvorm ook aan de binnenzijde een herkenbaar element zou worden. Door de grootte van de super-kubus was dat namelijk niet het geval.

Personal Architecture en Kees van Lamoen kozen er voor om oorspronkelijk ontworpen videvloeren in het midden van de kubus te heropenen. Die waren dicht gelegd voor het gebruik van het gebouw door de Academie voor Bouwkunst.

Nieuwe kubus in hsb
In deze vides hebben de architecten een lift geplaatst en stalen loopbruggen als belangrijkste verkeersroutes. In de vide is in houtskeletbouw een nieuwe kubus op zijn punt opgetrokken. De loopbruggen en de stalen liftkoker lopen daar dwars doorheen.

In de kamers van het hostel is de kubusvorm van de buitenzijde nadrukkelijk aanwezig. Door de grote hoogte bieden de kamers een uniek uitzicht over een stuk van Rotterdam.

Proefnummer
Een uitgebreid artikel over de verbouwing van de superkubussen leest u in Bouwwereld 12.

  • Wilt u deze Bouwwereld gratis ontvangen, vraag hem hier aan.
Video
Bekijk hier een video over de verbouwing van de kubuswoningen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.