Ga naar hoofdinhoud

Laatste steen voor kinderhuis

Meer dan 70.000 stenen van steenfabriek De Rijswaard vormen het indrukwekkende aangezicht van het nieuwe Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Vandaag wordt de ’laatste steen’ van het Huis gelegd door mr. drs. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland en lid van de Raad van Advies van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Steenfabriek De Rijswaard heeft de stenen van het nieuwe Ronald McDonald Huis tegen een sterk gereduceerd tarief geleverd en daarmee een belangrijk ‘steentje bijgedragen’ aan het nieuwe Huis, dat in februari volgend jaar geopend zal worden.

Spnosrovereenkomst
Vorig jaar heeft De Rijswaard een landelijke sponsorovereenkomst gesloten met het Ronald McDonald Kinderfonds, waarin is vastgelegd dat de steenfabriek uit Aalst (Gld.) aanzienlijke korting geeft op de levering van bakstenen voor nieuwe Ronald McDonald Huizen en projecten. De stenen voor het nieuwe Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam zijn de eerste sponsoring die De Rijswaard kan doen.

Elco Brinkman zal de ‘laatste steen’ van het nieuwe Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam ontvangen uit handen van Atse Blei, directeur van De Rijswaard. De heer Brinkman zal de steen vervolgens, in bijzijn van huismanager Yvonne de Klerk en directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Pascal Rijnders, een symbolische plek in het nieuwe Huis geven.

Driehoekig gebouw
Het nieuwe Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam is een driehoekig gebouw met het aanzien van een scheepsboeg, dat wordt gebouwd naast het Sophia Kinderziekenhuis. Het Huis is ontworpen door EGM Architecten. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Bakker Arkel bv. Projectmanager is ir. Luuk de Boer (Architect BNA).

Het Ronald McDonald Huis biedt een ’thuis ver van huis’ aan ouders, broertjes en zusjes van (ernstig) zieke kinderen die zijn opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis. In het Ronald McDonald Huis kunnen zij slapen, eten en tot rust komen. Ook het gezelschap van ‘lotgenoten’ wordt door de meeste gasten als zeer prettig ervaren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *