Ga naar hoofdinhoud

LED Expo Benelux 2017

De LED Expo vindt op 8 en 9 februari 2017 in de Brabanthallen in Den Bosch plaats. LED Expo Benelux is de grootste vakbeurs voor Smart Lighting & Design. Meer dan 5.000 professionals gaan in gesprek met ruim 120 van de grootste, belangrijkste en meest innovatieve lichtbedrijven, volgen ruim 30 workshops en genieten van tentoonstellingen en demonstraties.

Ledverlichting

De lichtmarkt verandert in razendsnel tempo. De afgelopen jaren stapte de bouwsector massaal over op ledverlichting. Omdat ledverlichting elektronica is, opent dit de deur naar slimme toepassingen ofwel naar ‘smart lighting’. Voorbeelden hiervan zijn schakelen en dimmen van verlichting met je smartphone of computer, geautomatiseerde bewegingssensoren en dag/ nacht-sensoren, werkplek specifieke verlichting en draadloze bediening. Al deze nieuwe toepassingen bieden niet alleen kansen, maar vragen ook om andere (nieuwe) kennis en inzicht. LED Expo Benelux voorziet al vier jaar in de groeiende vraag naar nieuwe kennis en contacten.

LED Trendrapport 2017

De kwaliteit van ledverlichting is de laatste twee jaar sterk verbeterd doordat producenten veel geïnvesteerd hebben in innovatie en kwaliteit, blijkt uit het op 15 november gepubliceerde Nationaal LED Trendrapport 2017. Het rapport geeft de resultaten van een uitgebreid onderzoek door LED Expo Benelux onder bedrijven die actief zijn in de ledverlichtingsmarkt. Volgens het rapport blijven de prijzen dalen door betere productietechnieken en hogere efficiëntie van de lampen. Een opvallende uitkomst van het rapport is dat men verwacht dat de productie en de assemblage van ledverlichting de komende jaren wordt teruggehaald van China naar Europa. Als belangrijkste redenen hiervoor worden genoemd: de hogere kwaliteitsstandaard, de kortere levertijd en daarmee grotere flexibiliteit. Led is elektronica en kent hierdoor oneindig veel toepassingen: dimbaarheid, kleurvariëteit, kleinere armaturen en daardoor meer designmogelijkheden, draadloze aansturing en meer ontwerpflexibiliteit. Doordat de toevoeging van communicatiecomponenten en sensoren op termijn nauwelijks tot hogere kosten zal leiden, zal smart lighting een snelle opmars maken.

Smart Lighting

LED Expo Benelux 2017 heeft dit keer ‘Smart Lighting & Design’ als thema. De beurs trekt ieder jaar meer (licht)architecten, installateurs, uitbaters van verlichtingswinkels, project- en vastgoedontwikkelaars, ambtenaren, facility managers en kapitaalkrachtige (groot)zakelijke eindklanten. Een groeiende groep bezoekers uit met name België, maar daarnaast uit 24 andere landen weet LED Expo inmiddels te vinden. Niet voor niets noemen veel exposanten en bezoekers LED Expo de ‘Light + Building’ van de Benelux. De dertig workshops die worden gegeven tijdens LED Expo zijn van verschillend niveau en geschikt voor de doorgewinterde professional, maar ook voor (licht)architecten die mogelijkheden van deze markt voor het eerst willen verkennen. De workshops zijn gericht op technische thema’s als dimmen, drivers, lichtplannen en op basisbeginselen als hoe verhouden lux, lumen en candela zich tot elkaar bij ledverlichting. Tegelijkertijd zijn er workshops gericht op bedrijfstakken als zorg, gemeenten, scholen en grote projecten.

Techniek en kwaliteit

Naast techniek, kwaliteit en levensduur verandert ook de vraag met betrekking tot vormgeving en toepassingen. Om ook aan de groeiende design-vraag te voldoen bouwt LED Expo een tentoonstelling in de entree van de beurs. Op de beursvloer wordt een grote gesloten expositieruimte gebouwd die ‘A Better Place’ gedoopt is. Bezoekers kunnen hier de toekomst van verlichting in al haar facetten en toepassingen ervaren.

Zakelijke bezoekers kunnen de vakbeurs kosteloos bezoeken door gebruik te maken van de invitatiecode: LE17architectuurNL.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *