Ga naar hoofdinhoud

LED-gevel van 1000 m2 voor Ahoy


Het vernieuwde Sportpaleis Ahoy in Rotterdam heeft een LED-gevel van 1000 m2. Als onderdeel van de renovatie van het gebouw creeërde Philips een op maat gemaakte facade boven de hoofdingang. De LED-facade met Vidiwall(TM) DayPix-systeem is aangebracht op een zwarte voorgevel van circa 90 bij 13 meter.

Met een onderlinge afstand van een halve meter zijn over de gehele breedte verticale banen van LED-lampen gemonteerd. De weergave van teksten of beelden is tot op grote afstand zichtbaar. De constructie zorgt met 12 Candela per pixel voor een geschikte oplossing bij projecties overdag. Belangrijk voor een optimale display performance zijn ook de speciaal door Philips ontworpen bevestigingsstrips om de hellingshoek van de gevel te compenseren.

Besparing
“Met energiezuinige LED’s kunnen grote besparingen in energiekosten gerealiseerd worden, zeker in vergelijking met traditionele neonverlichting. Ahoy zocht naar een innovatieve manier om ook bij daglicht haar evenementenagenda duidelijk zichtbaar en grootschalig aan te kondigen. Met de Philips LED-facade is het nu mogelijk om voortdurend de inhoud te variëren, afhankelijk van het evenement en het programma-aanbod,” aldus Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux.

Renovatie
In de aanloop naar het 40-jarige bestaan van Ahoy in januari 2011 ging het Sportpaleis vanaf juli 2009 op de schop voor een grootschalige modernisering. Zo werd de bezoekerscapaciteit vergroot van 10.500 naar ruim 15.000, is de akoestiek verder verbeterd en heeft de beleving van de bezoeker bijzondere aandacht gekregen.

Gebouweigenaar Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft de noodzakelijke renovatie aangegrepen om het Sportpaleis zo te verbouwen dat de accommodatie bij de beste van Europa zal blijven behoren. Het vernieuwde Sportpaleis van Ahoy opent op 21 januari officieel de deuren voor het grote publiek.

Video
Bekijk een video over het vernieuwde Ahoy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.