Ga naar hoofdinhoud

Loopbrug ingehesen bij nieuwbouw raadhuis


Vorige week is een 20 meter lange loopbrug ingehesen bij de nieuwbouw van het gemeentehuis in Veenendaal. Deze betonnen brug, van ongeveer 5 ton, is in zijn geheel aangeleverd en geplaatst.

De brug verbindt straks de raadzaal met de ruimtes waar ook de fractiekamers gehuisvest worden en maakt daarmee onderdeel uit van het democratische hart van het gebouw. De uitbreiding van het gemeentehuis wordt medio 2011 in gebruik genomen.

Ontwerp
De uitbreiding, die is ontworpen door Inbo architecten uit Eindhoven, heeft een buitengevel van gele natuursteen (travertin), afgewisseld met witte kolommen. Daarbij sluit het aan op zowel het strakke witte gemeentehuis als op het kleinschalige gekleurde karakter van Brouwerspoort.

In het nieuwe deel komen straks onder meer een interactieve info-expo ruimte en een groene patio. De publieksbalies bevinden zich nog net in het bestaande gebouw. Het publieke binnenplein vormt de overgang tussen oud en nieuw.

Op de eerste verdieping, dwars door de nieuwe hal, komt de loopbrug die oud en nieuw met elkaar verbindt. Op de glazen balustrade van deze brug komen afbeeldingen met zeefdruk techniek in het glas verwerkt. De belangrijkste Veenendaalse gemeentehuizen krijgen hierin een plekje. Daarmee vertelt de balustrade het verhaal van zo’n 200 jaar gemeentehuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.