Ga naar hoofdinhoud

Maastoren bouwput van het jaar

Tijdens de afsluiting van de zesde editie van het Rotterdamse Bouwputtenfestival maakte wethouder Karakus bekend dat De Maastoren de winnaar is van de verkiezing Bouwput van het jaar. De wethouder reikte een trofee uit aan projectontwikkelaar OVG, die daarmee andere aansprekende projecten als New Orleans en Blaak 31 achter zich liet.

Bouwputambassadeurs
De Rotterdamse fotografe Sanne Donders bracht twaalf bekende en minder bekende echte Rotterdammers in beeld die elk ambassadeur zijn van één bouwput. Op internet vertellen de ambassadeurs waarom hun hart harder gaat bonken van de betreffende bouwput. De bouwputambassadeurs zijn, behalve op de website, ook bij de bouwplaatsen te zien op levensgrote spandoeken.

Jan Klerks is voorzitter van de Stichting Wolkenkrabbers en ambassadeur van de winnende bouwput de Maastoren. Op de vraag waarom de Maastoren deze prijs heeft gewonnen antwoordt hij: “Vanwege de bijzondere locatie in de haven! En omdat het de hoogste is! Met 165 meter mag je hier gerust van hoogbouw spreken.”

“Straks als er ook nog een kraan op staat wordt het zelfs eventjes 180 meter. En de Maastoren laat zich van alle kanten fotograferen. Het aanzicht en de vorm wordt bepaald door de hoek waar je staat. De Maastoren is dan ook een geliefd onderwerp van veel ‘bouwputfotografen’. Leuk om te zien dat hij vanaf de noordoever ook steeds beter zichtbaar wordt.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *