Ga naar hoofdinhoud

Maatregelen Bouwend Nederland voor economie

Bouwend Nederland somt op haar website de maatregelen op waarvan zij wil dat het kabinet ze gaat treffen om de Nederlandse economie te ondersteunen. De maatregelen leveren ieder op zich een bijdrage aan het beperken van de gevolgen van de huidige kredietproblematiek.Bouwend Nederland vindt dat stimuleringsmaatregelen in de eerste plaats moeten zijn gericht op het consumentenvertrouwen en het stimuleren van onderhoud en verbetering.

Motor
“Wereldwijd nemen autoriteiten op het hoogste niveau maatregelen om de gevolgen van de financiële crisis voor de reële economie te beperken. Bijna zonder uitzondering bevatten die ook investeringsimpulsen voor de bouwsector.

Wat op internationaal niveau van belang is geldt ook voor de Nederlandse situatie. Want zonder maatregelen zullen kabinetsdoelstellingen op het terrein van woningbouw (voorzien in de woningbehoefte), infrastructuur (aanpak fileleed), ruimtelijke ordening en klimaatbeleid (o.m. terugdringen energieverbruik) niet gerealiseerd worden. En zal een belangrijke motor van de Nederlandse economie spoedig gaan haperen wat onder meer ten koste zal gaan van vele duizenden arbeidsplaatsen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *