Ga naar hoofdinhoud

Maharishi wil wijk bouwen in Roermond

Maharishi-organisatie Meru heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een vedische wijk in een bosrijk gebied in Roermond.

Directeur Ger Lieve van ontwikkelingsmaatschappij Fortuinlijk Wonen – onderdeel van de organisatie van de Maharishi – heeft dit vandaag bevestigd in Dagblad De Limburger.

De gemeente Roermond is in principe akkoord met het plan voor de bouw van een vedisch college met een campus voor 250 studenten en zeventig woningen. Wel moet het deel van het gebied vrij toegankelijk zijn voor het publiek, aldus de gemeente.

Volgens Ger Lieve gaat het om een voor Europa uniek project. De 30 koopwoningen en veertig huurwoningen zullen worden gebouwd volgens de vedische principes met als doel de bewoner een gevoel van welbehagen te geven.

De huurwoningen zijn met name bedoeld voor de vrijwilligers van de beweging rond de Transcendente Meditatie van de Maharishi in het naburige Vlodrop. De koopwoningen variëren van betaalbaar tot duur. College en campus krijgen een internationaal karakter.

Corporatie Wonen Roer en Maas moet de huurwoningen gaan bouwen en verhuren.

Bron: ANP

Lees ook: Bouwen volgens de Sthapatya Veda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *