Ga naar hoofdinhoud

Mark Kremer vindt purspuit-verlenger uit

De 43 jarige Mark Kremers uit Mill heeft onlangs octrooi aangevraagd en gekregen op de purspuit-verlenger. “In de bouw werken we veel met pur,” zegt Celbo cellenbetonbouw eigenaar Mark Kremers. “Wanden en kozijnen zetten we daarmee vast en vaak moet je op een trap klimmen om met de purspuit overal bij te kunnen. Dit duurt niet alleen langer maar is ook veel zwaarder en gevaarlijker werken.”

Veel reacties
Kremers bedacht daarom een verlengstuk waarbij het klimmen niet nodig is. “Ik had thuis een prototype gemaakt en dat nam ik mee naar de bouw.” Het duurde niet lang voor de eerste reacties kwamen. “Collega’s vroegen of ze de verlenger mochten proberen en een uitvoerder wilde er meteen een aantal bestellen. Ze dachten dat het verlengstuk al gewoon vrij in de handel verkrijgbaar was en vroegen waar ik hem gekocht had.”

Zelfs een medewerker van de arbeidsinspectie was erg enthousiast en adviseerde Kremers met dit idee wat meer te doen. Het betreft een verlengstuk waar het purpistool op bevestigd wordt. In het verlengstuk zit een mechanisme waarmee de dosering voor het purschuim te regelen is.

Producent gezocht
“Nu ben ik op zoek naar een producent die het in productie wil nemen en het op de markt kan brengen.” Kremers verwacht niet dat hij er rijk van zal worden. “Dat is ook niet waar het om begonnen is. In eerste instantie wilde ik gewoon mijn eigen werk makkelijker, sneller en veiliger kunnen doen. En als dat dan resulteert in een nieuw stuk gereedschap waar anderen enthousiast over zijn dan is dat mooi meegenomen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.