Ga naar hoofdinhoud

Marokkaanse vakwerkers voor Marokkaanse wijk

De Marokkaanse overheid wil door middel van Marokkaanse vakwerklieden een bijdrage leveren aan Le Riad, een nieuwe nog te ontwikkelen ‘mediterrane’ woonwijk in Rotterdam. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Initiatiefnemer Abdelrahmane Hassani Idrissi heeft de toezegging gekregen dat Marokko voor het woningbouwproject vakwerklieden en materialen levert. De overheid in Marrakesh wil daarmee ‘de rijke Marokkaanse architectuur in Nederland onder de aandacht brengen’.

Hassani Idrissi is ook de man achter Le Medi, het onlangs opgeleverde mediterrane buurtje van 93 woningen in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. “Als experiment vind ik Le Medi heel geslaagd, maar ik heb veel concessies moeten doen”, zegt hij.

Mediteraan tegelwerk
In zijn tweede mediterrane bouwproject ziet hij de architectuur liefst wat ‘uitgesprokener’. “Niet van de buitenkant, maar van binnen. Een woning zou opgeleverd moeten worden met bijvoorbeeld een hamam-achtige badkamer met mediterraan tegelwerk. Probleem is echter dat in Nederland geen vaklieden zijn die dat werk kunnen. Om die te laten overkomen uit Marokko, is een dure grap.”

Of Le Riad er daadwerkelijk komt, daar hoopt Hassani Idrissi voor de zomer antwoord op te kunnen geven. De participanten in Le Medi -Woonbron, Com.Wonen en Era Bouw- hebben in ieder geval belangstelling getoond, evenals Humanitas.

Bron: AD.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *