Ga naar hoofdinhoud

Mauritshuis krijgt nieuwe ingang

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis is zeer verheugd met de bekendmaking dat minister Plasterk jaarlijks 1,5 miljoen euro extra subsidie beschikbaar stelt aan het museum uit de middelen voor Internationale Excellentie. De toekenning van de aanvullende structurele subsidie door het ministerie, maakt het voor het Mauritshuis mogelijk de ambities voor de toekomst te realiseren.

Het Mauritshuis ontvangt deze steun voor de uitbreiding van het museum met de voormalige kantoorvleugel van Nieuwe of Litteraire Sociëteit De Witte, gelegen op Plein 26 tegenover het museum. Het is de bedoeling dat de panden ondergronds met elkaar worden verbonden. Museale en facilitaire functies (zoals entree, winkel, restaurant, garderobe) plus kantoren zullen in het nieuwe pand ondergebracht worden.

Educatieve ruimten, een nieuwe tentoonstellings- en een lezingenzaal gaan deel uit maken van de uitbreiding. Volgens de huidige plannen zal Plein 26 in 2013 zijn deuren openen voor het publiek.

Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis: ‘Uitbreiding van het Mauritshuis met Plein 26 is een unieke kans voor het museum. Dankzij deze financiële toezegging is een belangrijke stap gezet voor de realisatie van de uitbreidingsplannen. Bij opening van het pand is de oppervlakte van het museum verdubbeld en klaar voor de eenentwintigste eeuw.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *