Ga naar hoofdinhoud

Meetlat voor duurzaam geproduceerd hout

Minister Cramer van VROM heeft een meetlat laten ontwikkelen die duidelijk maakt welk hout op de Nederlandse markt wel of niet duurzaam geproduceerd is. Om de vraag naar duurzaam geproduceerd hout te stimuleren zal de overheid de meetlat inzetten bij haar inkoopbeleid. De verwachting is dat andere grote marktpartijen het voorbeeld van de overheid snel zullen volgen. Cramer schrijft dit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Duurzaamheidscriteria
De belangrijkste duurzaamheidscriteria waaraan moet worden voldaan zijn behoud van bos; ook mag houtkap niet ten koste gaan van lokale gemeenschappen en moeten arbeiders een goede en veilige werkplek hebben. Bovendien moet het bosbeheer economisch rendabel zijn en bijdragen aan lokale economieën en werkgelegenheid. Daarnaast moet het systeem betrouwbaar, transparant en controleerbaar zijn en in samenspraak met belanghebbenden worden uitgevoerd.

Op de website van de Stichting Milieukeur www.smk.nl zal vanaf september een lijst worden bijgehouden van certificatiesystemen voor hout die aan de vastgestelde meetlat voldoen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *