Ga naar hoofdinhoud

Multifunctioneel parkeergebouw van 8 lagen

Aan de A10 en de Zuidas in Amsterdam komt een 8-laags multifunctioneel parkeergebouw van 30 meter hoog en bestemd voor ongeveer 1.000 parkeerplaatsen. Aan de Stegge Twello heeft na een Design & Build selectieprocedure in samenwerking met de RAI deze overeenstemming bereikt. Naar verwachting is de parkeergarage in augustus 2016 gereed.

Etages inzetbaar als kantoorfuncties

Het nieuwe parkeergebouw wordt multifunctioneel inzetbaar. De eerste verdieping is met 7,20 meter extra hoog en krijgt een hoogwaardige afwerking. De etage van 2.500 vierkante meter is dan geschikt als beursvloer of congresruimte. Met een dusdanige vloerbelasting van de parkeervloeren zijn de etages ook inzetbaar als kantoorfuncties. Het dak van het parkeergebouw biedt meerdere mogelijkheden om bij grote evenementen een extra paviljoen neer te zetten. Het gebouw is hierdoor flexibel en aanpasbaar.

Design & Build selectieprocedure

Op basis van een Design & Build selectieprocedure heeft de RAI gekozen het nieuwe parkeergebouw te laten realiseren door Aan de Stegge Twello. Het ontwerp is gemaakt door architect Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architekten op basis van hoge stedenbouwkundige eisen van de Zuidas en de ESPA-normering. De European Standard Parking Award norm houdt  in dat de parkeergarage punten krijgt per onderdeel waarop de garage beoordeeld wordt. In september 2015 wordt er met de bouw gestart,  het is het streven om het multifunctionele parkeergebouw in 2016 op te leveren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *