Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Casa 400 achter opvallende gevel


De 521 hotelkamers van het nieuwe Casa 400 gaan schuil achter een opvallende gevel. De aluminium puien zijn namelijk niet bij de vloerrand gekoppeld, maar aan de bovenzijde van de borstwering. Daardoor ontstaat aan de buitenzijde een vertekend beeld. Aan de binnenzijde is een lichtkoof gemaakt tot aan de bovenzijde van de borstwering.

De borstweringselementen zijn uitgevoerd in prefab beton, in de vorm van een a-symmetrische T. een haakvorm (omgekeerde L) voldeed niet vanwege een te geringe stijfheid. Ook de vloeren zijn namelijk deels aan de onderzijde van de borstwering opgehangen. De bovenzijde van de borstweringselementen is gebruikt voor het aanbrengen van een brede vensterbank, die tevens werkblad is.

Studenten
Casa 400 , gelegen aan de Eerste Ringdijkstraat, is een bijzonder project omdat 370 van de 521 kamers alleen in de zomer beschikbaar zijn als hotelkamer doordat ze de rest van het jaar worden verhuurd aan studenten. Het nieuwe Casa 400 vervangt het verouderde Casa 400, dat vlak naast het nieuwe pand gesitueerd is. Op verzoek van de politiek in Amsterdam blijft het oude Casa 400 nog twee jaar geopend voor studentenhuisvesting.

Prefab
Het nieuwe Casa400 is op 1 mei in gebruik genomen. Het is ontworpen door Van den Oever, Zaaijer en Partners en is gebouwd door Dura Vermeer Bouw Amsterdam. Bij de bouw is veel gebruik gemaakt van prefab elementen. Zo zijn de aluminium puien volledig beglaasd gemonteerd, maar zijn ook de badkamers volledig geprefabriceerd naar binnen geschoven. Deze badkamers zijn geproduceerd door Instal Advies NV uit België.

Bekijk hier de video van Misset Horeca.

  • Neem een (proef)abonnement op het vakblad Bouwwereld
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *