Ga naar hoofdinhoud

Nieuw in Nederland: nieuwbouwloft

Een ‘loftwoning’ is een grote ruimte in een oud, dikwijls gerenoveerd, fabrieksgebouw, maar gaan nu nieuw gebouwd worden. ASR Vastgoed Ontwikkeling start binnenkort met de verkoop van de eerste nieuwbouwloft-woningen. Geïnspireerd door de kwaliteit en de beleving van oude loftwoningen bedacht ASR Vastgoed Ontwikkeling de nieuwbouwloft.

De krachtige elementen van het loftconcept worden hierin gecombineerd met de sterke punten van nieuwbouw. Deze woning is energiezuinig en dus duurzaam en daarbij wordt ingespeeld op de behoefte naar nieuwe woonvormen in Nederland.

Eigen inzicht
In de nieuwbouwlofts kunnen de toekomstige bewoners veel creativiteit kwijt. Niet in de laatste plaats omdat de woningen casco worden opgeleverd. Je bepaalt zelf of je de plafondhoogte van zes meter wenst te behouden, of dat je daar een extra verdieping of vide plaatst, of de ruimte juist geheel open laat. Daarbij kiest de koper zelf of hij uitbesteed of liever zelf de klussen klaart.

Architecten Remko van Buren en Leendert Steijger van Mlll Architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van Cézanne, de eerste nieuwbouwloft-complex in Zoetermeer. Remko van Buren: “We ontwierpen een bijzonder complex aan de rand van de Vinexwijk Zoetermeer Oosterheem waar hoofdzakelijk traditionele woonvormen worden gebouwd. Een complex als Cézanne valt daardoor nog eens extra op in het wijkbeeld. Dat vinden we sterk, want naast de individualiteit die zich uit in de inrichting van een woning is zo’n ‘small community’ ook een manier om jouw levensstijl te benadrukken.”

Privépark
Het project lijkt van buiten één grote hypermoderne villa met veel glas en een gemeenschappelijke entree met eveneens een open karakter. In werkelijkheid herbergt Cézanne straks 24 loftwoningen met elk een oppervlakte van 154 m2 en een hoogte van zes meter. Om het complex komt veel groen, dat het idee geeft van een eigen privépark.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *