Ga naar hoofdinhoud

Nieuw lab voor bouwinnovaties

TNO heeft een nieuw laboratorium: het MEC-Bouwlab. In dit laboratorium wordt onderzoek gedaan naar levensduurverlenging en innovatie op het gebied van materialen, energie en constructies.

Experimenteel onderzoek

In het MEC-Bouwlab wordt toepassingsgericht experimenteel onderzoek gedaan voor opdrachtgevers in de woning- en utiliteitsbouw en in de infrastructuur voor de Nederlandse en de internationale markt. Omdat alle expertises nu vernieuwd en dichter bij elkaar in een gebouw zijn gevestigd, moet de samenwerking efficiënter en creatiever worden.

Het lab opereert op vijf deelgebieden:

  • Bouwmaterialen. TNO beproeft en veroudert versneld materialen om de prestaties, ook op de lange termijn, te beoordelen. Ook wordt onderzocht of innovaties in de praktijk werken.
  • Schade-onderzoek: inzicht geven in schades met onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak en herstel van de constructieve schade.
  • Comfortabel en gezond binnenklimaat.
  • Energieconversie en -opslag: innovatieve oplossingen voor duurzame en energie-efficiënte installatietechnologie, zonder een gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving uit het oog te verliezen.
  • Wegenbouw. Onderzoek naar het langetermijngedrag van de weg en prestaties en eigenschappen van constructies of bouwmaterialen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Nieuw lab voor bouwinnovaties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.