Ga naar hoofdinhoud

Nieuw zakboek referentiedetails

Ruim de helft van de SBR-Referentiedetails is het afgelopen jaar geactualiseerd. Dat was één van de redenen om het zakboek SBR-Referentiedetails te vernieuwen. In de vierde druk staan naast de details voor het eerst ook andere illustraties, “om het gebruiksgemak verder te verhogen”, aldus SBR.

Dat SBR heeft gekozen voor een nieuwe editie van het zakboek, hangt samen met het feit dat deze vorm erg populair is. “Ondanks het feit dat steeds meer gebruikers de details ook raadplegen via het internet. Dat zit hem denk ik in het handzame formaat, en de combinatie van een groot aantal SBR-Referentiedetails met wet- en regelgeving en bouwkundige eisen.”

“Je hebt alles in een notendop op zak”, aldus SBR-projectmanager Ruud Geerligs. De vierde editie bevat bovendien voor het eerst illustraties. Zo wordt bijvoorbeeld aan de hand van tekeningen het lijnvormig warmteverlies, de warmtehuishouding en de vochtproductie toegelicht.

Zes modules
Inmiddels heeft SBR bijna 1.000 details voor de woningbouw ontwikkeld verdeeld over zes modules (Combinatie, Comfort, Houtskeletbouw, Renovatie, Verbouwingen en Duurzaam Bouwen). Daarnaast bestaan er ook ruim 100 details voor de utiliteitsbouw.

Titel: Zakboek SBR-Referentiedetails Woningbouw
Auteur(s): drs. ing. H. Nieman
Aantal pagina’s: 165
ISBN nummer: 978-90-5367-372-0
Prijs (excl. BTW en verzendkosten): € 57

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.