Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouw ROC Leiden live via webcam


De nieuwbouw van het ROC in Leiden is vanaf de start van de bouw te volgen via 3 webcams. De betrokken partners willen het bouwproces van de architectonische landmark in de stad voor meer doelgroepen zichtbaar maken.

Het nieuwe onderwijscomplex voor ROC Leiden en Da Vinci College, dat door Heijmans Utiliteitsbouw wordt gebouwd, bestaat uit vijf torens van 45 meter die met stalen bruggen worden verbonden. Grote open ruimtes tussen de torens geven een gevoel van lucht en ruimte. Het gebouw wordt aangekleed met lichte groene gevelbeplating.

Met een vloeroppervlakte van 56.000 m2 zal het ROC Leiden een van de grootste schoolcomplexen van Nederland worden.

Leertraject
AnyWi, leverancier van de camera’s, heeft deze installatie in samenwerking met Free Discovery en informaticastudenten van ROC Leiden en de Hogeschool Leiden als leerproject gerealiseerd

Een bijzonder aspect van dit project is de inzet van studenten om theorie en praktijk te integreren. Ook voor de camera’s. “Behalve twee eenvoudig te installeren camera’s op aangrenzende daken, wilde men ook een camera in een bewegende bouwkraan”, vertelt Henk Uittenbogaard, directeur van AnyWi, die de camera’s installeerde. “Omdat daarin geen bekabeling was aan te leggen, is er een beroep gedaan op onze specialistische kennis en ervaring met draadloze netwerkverbindingen”.

Video
Bekijk hier een video van de bouwplaats, waarin je de vijf torens al vorm ziet krijgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.