Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouwvilla wekt energie op

Aan de Westeinderplas in Aalsmeer is dinsdag een energieplus nieuwbouwvilla feestelijk geopend. Energieplus houdt in dat de villa meer energie opwekt dan er nodig is. Met de opgewekte energie kunnen de elektrische boot en auto van de bewoners – een gezin met 3 kinderen – worden opgeladen.

Isolatie

Het huis heeft een lage energievraag door extreme isolatie van vloer, dak en gevel. De muren zijn gebouwd met stenen van twee met elkaar verbonden bladen polystyreen waarvan de spouw is volgestort met beton. Kozijnen zijn voorzien van driebladig glas.

Installaties

Dat het huis energie opwekt, is te danken aan een combinatie van installaties zoals heatpipes, pv-panelen op de carport, een warmtepomp en een windturbine aan het water. Alle energiebronnen zijn met elkaar verbonden via een centraal computersysteem dat registreert wat ze opwekken. Opbrengst en verbruik zijn uit te lezen is via een speciale tool op de iPad.

Powerhouse

Het huis wordt als bouwconcept verkocht onder de naam Powerhouse door Innoconstruct. Het is een doorontwikkeling van het Energieplushuis dat in 2009 werd geopend in Leusden en wordt ondersteund door Eneco en Philips.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.