Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe BRL voor gevelsystemen uitgereikt

steenstrips, brl

Er is een nieuwe BRL speciaal voor cementgebonden verlijming van keramische strippen, betonstrippen en natuursteen op een EPS ondergrond opgesteld. De BRL 1336 is tijdens Building Holland gepresenteerd. De richtlijn is door Adnan Bektesevic van Insula Certificatie overhandigd aan Jan Harms, voorzitter van het KGS (Kenniscentrum Gevelisolatie Steenstrips).

De Beoordelingsrichtlijn is tot stand gekomen door een technische commissie, geleid door het KGS, met medewerking van Unie Advies, Klipla, Isomo, Brickworld en Vandersanden. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen.

Eerste attest voor Vandersanden

Vandersanden, leverancier van onder meer het E-Board® systeem voor gevelisolatie, is het eerste bedrijf dat in aanmerking komt voor een attest van deze BRL. Dankzij deze BRL kan een systeem als E-Board nu ook worden toegepast in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht, die voorheen vanwege een gebrek aan testmethodes dergelijke isolerende gevelsystemen van EPS met cementgebonden verlijming van keramische strippen niet toestonden.

Peter Delsing, commercieel directeur Nederland voor Vandersanden Gevel, zal het attest in ontvangst nemen. Hij is trots dat Vandersanden als eerste dit attest mag ontvangen: “Met deze BRL 1336 wordt bekrachtigd wat wij al wisten, namelijk dat E-Board een betrouwbaar en duurzaam systeem is dat aan alle eisen voldoet. Het is fantastisch dat we dit nu aan de hand van deze objectieve en onafhankelijke richtlijn kunnen aantonen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.