Ga naar hoofdinhoud

Houten dakconstructie bij Keukenhof

Nieuw entreegebouw Keukenhof

De constructie van het dak speelt een grote beeldbepalende rol bij het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof. IMd uit Rotterdam ontwierp een houtconstructie met een overspanning tot 25 meter. Het transparante entreegebouw functioneert als een toegangspoort met veel bezoekersfaciliteiten, ruimte en groen.

Nieuwe visitekaartje

Het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof in Lisse is ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft. Van Wijnen uit Dordrecht  is de bouwkundig aannemer. Het gebouw is deels tweelaags, is 100 bij 30 meter en wordt eind juni 2016 opgeleverd. Het nieuwe visitekaartje van Keukenhof biedt op de begane grond alle bezoekersfaciliteiten zoals informatiebalie, kassa, restaurant, souvenirshop en toiletvoorzieningen.

Diagonale houten constructie

Het markant opengewerkte dak is een indrukwekkende diagonale houten constructie met brede overspanning om ruimte te bieden aan een groot aantal bezoekers. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, baksteen en koper sluit het gebouw naadloos aan op de omgeving.

De toenemende belangstelling voor Keukenhof vraagt om een duurzame oplossing om de bezoekers uit binnen- en buitenland gastvrij te ontvangen. Komend voorjaar neemt Keukenhof het nieuwe parkeerterrein al in gebruik, waar ruimte is voor  4.500 auto’s en 1.000 touringcars.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *