Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe STABU officieel van start

De nieuwe STABU-systematiek – STABU Bouwbreed – is dinsdag officieel aan de markt aangeboden. Na een tijd van marktonderzoek, ontwikkelen, bouwen, feedback krijgen, aanpassen en weer verder bouwen is de nieuwe standaard van de B&U gemaakt in de vorm van de STABU Bouwbreed met daarin onder andere de nieuwe classificatie ‘Bouwsystemen & Installaties’. Met deze classificatie is het mogelijk complete bouwdelen en installaties te beschrijven. Fabrikanten kunnen hiermee hun systemen gestructureerd aanbieden en aannemers en installateurs hoeven niet meer uit losse STABU-hoofdstukken hun systeem bij elkaar te ‘sprokkelen’.

Selectiefunctie

Met het nieuwe Bouwbreed kunnen fabrikanten hun producten en systemen beschrijven conform de nieuwe classificatie van STABU. De database met productgegevens is voorzien van alle mogelijke juridische content. Alles is volledig opgebouwd op basis van de essentiële kenmerken van de CE (CPR). Via een selectiefunctie in de database kunnen specificeerders uiteindelijk de producten van fabrikanten selecteren die voldoen aan de juiste waardes. Hiermee is Bouwbreed volgens de makers een onmisbaar instrument voor de bouwsector om bouwwerken te ontwerpen die toetsbaar voldoen aan de juiste wet- en regelgeving.

STABU heeft de database gekoppeld aan BIM. De eerste koppeling met een CAD-systeem wordt gerealiseerd door ICN. STABU staat open voor andere softwarepartijen die hun software willen koppelen aan STABU Bouwbreed. Komende maanden organiseert STABU diverse roadshows om de markt kennis te laten maken met de nieuwe systematiek. Meer informatie op website www.stabu.org.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *