Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe vakbeurs Vabotech voegt bouw- en technieksector samen

vabotech

De bouw- en technieksector komen steeds meer bij elkaar. Waarom dan niet de uitvoerende bouw en techniek (installatie en elektrotechniek) in één vakbeurs samenvoegen? Patrick Schilte voegde de daad bij het woord. Op 7, 8 en 9 april 2022 vindt Vabotech plaats, in de Amsterdam RAI.

Vabotech – een samenvoeging van Vakbeurs Bouw en Techniek –  richt zich op de volledige breedte van de bouwkolom. Van uitvoerende bouw, afbouw tot installatietechniek, elektrotechniek en gebouwautomatisering. Voor bedrijfseigenaren en medewerkers van bedrijven. De nieuwe speler in het beurzenlandschap wil een plek veroveren wanneer de rook van de coronacrisis is opgetrokken en het ‘nieuwe normaal’ vorm gaat krijgen. Aan het roer van Vabotech staat Patrick Schilte, die een aantal edities verantwoordelijk was voor de VSK in Utrecht. De Jaarbeurs nam vorig jaar afscheid van de ervaren beursmanager.

Trots op vakgebied

Schilte: “Mijn missie is dat mensen die werkzaam zijn in bouw en techniek trots zijn op hun werk. Dat ze ambassadeurs zijn om andere mensen enthousiast te maken om in onze sector te gaan werken. De afgelopen tijd hebben we elkaar natuurlijk ook veel te weinig ontmoet. Ik geloof dat in een steeds meer digitaal tijdperk vraag en aanbod nog altijd het beste tot stand komt tussen mensen. Met elkaar zaken doen en trots zijn op ons vakgebied. Daar staat Vabotech dan ook voor.”

Open op zaterdag

Vabotech wil meerdere hallen van de RAI vullen. Naast het aanbod van fabrikanten van techniek, groothandelaren, maar ook aanbieders van bestelauto’s, bedrijfskleding en gereedschappen, is er ook veel ruimte voor kennisdeling in theaters, vakwedstrijden en gezelligheid. Verschil met de traditionele vakbeurzen is dat Vabotech ook een zaterdag geopend is. Een bewuste keus, zegt Schilte. “Dan heeft iedereen die gemotiveerd is een vakbeurs te bezoeken volop de gelegenheid, ook buiten de werkuren.”

Vabotech wordt georganiseerd onder de vlag van United Construction Fairs uit Ede.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *