Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe versie van Handboek Zonne-energie

handboek zonne-energie, pv-paneel, zonnepanelen

Er zijn opnieuw technische innovaties en marktontwikkelingen zichtbaar; zonneweides, aansluiting van installatiesystemen op 10 kilovolt en het werken met opslagsystemen voor zonne-energie. Daarom is er een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie verschenen.

ISSO heeft nu kennis toegevoegd op het gebied van energieopslag en veldsystemen.

Snelle ontwikkeling van de techniek

Het ‘Handboek Zonne-energie, Bouwkundige- en installatietechnische richtlijnen voor zonne-energiesystemen’ bestaat sinds 2012. Een eerste update kwam uit in 2016 zodat het handboek voldeed aan de meest recente technieken en wetgeving.

Op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen zichtbaar. Daardoor was de versie uit 2016 niet langer volledig en actueel. De nieuwe versie is nu uitgebreid met deze nieuwe ontwikkelingen.

Uitgebreid met energieopslag en veldsystemen

De nieuwe versie is nu aangepast aan de huidige techniek met de onderwerpen zonnewarmte, zonnestroom, energieopslag, veldsystemen en bouwkundige integratie. Elk onderdeel is opgebouwd conform het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties (MKK). Ook bevat het referentiedetails voor integratie van zonne-energiesystemen in daken en gevels.

Deze versie is voornamelijk bedoeld voor de professional die met zonne-energiesystemen werkt, zoals opdrachtgevers, adviseurs en installateurs. Het vernieuwde handboek is beschikbaar via de ISSO-Kennisbank https://kennisbank.isso.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *