Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe website over duurzaam bouwen

De nieuwe website www.duurzaamgebouwd.nl helpt alle betrokkenen in de bouwwereld met het hoe en wat over duurzaam bouwen. Het initiatief voor dit digitale kennisplatform komt van OVG Projectontwikkeling.

“Wij zijn erg blij dat er zoveel marktpartijen zijn die tegenwoordig duurzame gebouwen willen ontwikkelen. Het zou zonde zijn als deze allemaal opnieuw het wiel gaan uitvinden. Er is zoveel kennis voorhanden bij universiteiten, innovatieve leveranciers, klanten en adviseurs, dat we middels de lancering van deze website de verantwoordelijkheid willen nemen deze kennis zo snel mogelijk te verspreiden”, aldus Coen van Oostrom van OVG.

Expertblog
DuurzaamGebouwd.nl is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen. De weblogs worden geschreven door een select gezelschap van deskundigen waaronder bijvoorbeeld Jack de Leeuw van Stichting Bouw Research, Paul de Ruiter van het gelijknamige architectenbureau, Nikaj van Hermon van TNT Real Estate, daarnaast ook eigenzinnige “groene” ondernemers zoals Igor Kluin van Qurrent, Gilbert Curtessi van de Happy Shrimp Farm, en Ruud Koornstra van Tendris.

Elk van de deskundigen belichten het onderwerp vanuit hun eigen achtergrond. Behalve de expertblogs behandelt de site verschillende onderdelen zoals het groenste gebouw, de meest innovatieve producten op de markt, de groenste ambities en wie maakt wat waar.

Kritische redactie
De onafhankelijkheid van de site zal worden bewaakt door een kritische redactie onder leiding van Gerard Vos en met vaste inhoudelijke bijdragen door dr. Ir. Andy van den Dobbelsteen. Beide heren zijn al geruime tijd aan het onderwerp verbonden, zowel op redactioneel vlak als via werkzaamheden voor de TU Delft.

Door bewust te kiezen voor een multidisciplinaire aanpak benadert DuurzaamGebouwd.nl het onderwerp vanuit een innovatief perspectief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *