Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe wijk, kern en stadhuis voor Almelo

Almelo gaat drie grote projecten uitvoeren die Almelo opnieuw in balans gaan brengen. Het betreft het Binnenstadsplan, een nieuw Stadhuis en de nieuwe wijk Waterrijk. Hiermee heeft de gemeenteraad ingestemd. Een meerderheid ging ook akkoord met de bijbehorende grondexploitaties. In totaal gaat het bij deze drie projecten om een investeringsniveau van bijna 1,4 miljard euro.

1000 banen extra in de bouw
De projecten leveren in de komende vijftien jaar naar schatting 1000 banen op in de bouw, en nog eens 1000 tot 2000 banen bij toeleveranciers in allerlei andere sectoren. Bovendien gaat Almelo met deze plannen voor vele honderden miljoenen aan extra bestedingen en koopkracht aan zich binden, en vele bestedingen van nieuwe bezoekers. In de plannen voor het stadscentrum met Dura Vermeer bouw en Kondor Wessels Projecten en voor de nieuwe wijk Waterrijk zijn in totaal zo’n 5.500 woningen opgenomen.

Het besluit van de gemeenteraad is van enorme betekenis, ook omdat het gaat om een samenhangende stadsontwikkeling waarmee Almelo haar bijzondere karakter opnieuw tot zijn recht kan laten komen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *