Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe woningen weer gesloopt

27 nieuwbouwwoningen in Dirksland, gemeente Goeree-Overflakkee, moeten alweer worden gesloopt omdat de gebruikte heipalen te kort blijken. Sommige woningen zijn al 7 centimeter verzakt.

Herstel niet haalbaar

Begin dit jaar werd het woningbouwproject De Nieuwe Gooye al stopgezet omdat er problemen waren geconstateerd. Er werd toen een plan bedacht om de heipalen te herstellen, maar dit bleek niet haalbaar. Daarom worden de woningen nu toch gesloopt.

Herbouwen

Volgens de aannemer is het niet zo dat er huizen worden gesloopt die al helemaal klaar waren. De meeste huizen hebben nog geen dakpannen en sommigen ook nog geen buitengevel. Het bouwbedrijf gaat indien nodig ook op zaterdag en in de bouwvak doorwerken om de huizen zo snel mogelijk opnieuw te bouwen. De toekomstige bewoners kunnen naar verwachting hun huis in november betrekken in plaats van voor de bouwvak.

RTV Rijnmond maakte een item over de woningen. Bekijk hun uitzending hier.

Foto: bewonersplatform De Nieuwe Gooye

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Nieuwe woningen weer gesloopt

 • Leon

  Inderdaad René. Maar of je dat Murphy kunt aanrekenen? Ik betwijfel het. Lijkt me eerder een gebrek aan professionaliteit in dit geval…

 • Rene

  Slopen is omgekeerd bouwen? Dan ook de schoren en veiligheidszaken eerst terugplaatsen voordat je begint. Wet van murphy, helaas.

 • Leon

  @Remco
  ‘Mooi’ lijkt me niet de juiste benaming gezien het persoonlijke leed dat inmiddels is ontstaan. En verder denk ik dat men eerst de CAR-verzekering zal aanspreken.

 • Remco

  Ja, dit lijkt me idd een mooi geval :’)

  Gaat de aannemer of het heibedrijf niet failliet op zoiets? Lijkt mij dat het hele project wat op losse schroeven kan komen te staan met zoiets.

 • Is dit er niet eentje voor de rubriek “Bouwfouten”?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.