Ga naar hoofdinhoud

Nominaties Nederlandse Bouwpluim bekend

De jury van Stichting Nederlandse Bouwpluim heeft drie genomineerden geselecteerd uit de vijftien voorbeeldprojecten die de eerste editie van deze nieuwe stimuleringsprijs heeft opgeleverd.

Uit het interessante aanbod van vernieuwers in het bouwproces zijn als genomineerden naar voren gekomen: de Zuiderzeehaven Kampen, Tunnel Distilleerderij Nolet en het pilotproject Beheer en onderhoud Rijkswegen Zeeland.

Zij dingen mee naar de Bouwpluim 2009, een prijs die de nieuwe bouwcultuur stimuleert. De uitreiking van de Bouwpluim beleeft haar primeur tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op woensdag 11 februari 2009. Juryvoorzitter Elco Brinkman zal de prijs tijdens het gala aan de winnaar overhandigen.

Ideale oplossing
Alle ingezonden projecten gaven blijk van een vernieuwende samenwerking in de bouw. Daarom was het voor de jury geen gemakkelijke opgave om tot een keuze te komen. Uiteindelijk onderscheidden de drie genomineerden zich om de volgende redenen.

Het project ‘Zuiderzeehaven Kampen’ biedt volgens de jury ruimte voor vernieuwing en daagt de markt uit om met creatieve oplossingen te komen. Dit resulteert in een optimaal duurzaam ontwerp dat het maatschappelijk belang dient. De jury is van mening dat ‘Tunnel Destilleerderij Nolet’ een voorbeeld is waaruit blijkt dat horizontale samenwerking gecombineerd met de juiste expertise kan leiden tot ideale oplossingen.

Meedenkend vermogen
Het pilotproject ‘Beheer en onderhoud Rijkswegen Zeeland’ van Rijkswaterstaat bewijst volgens de jury dat een juiste dialoog resulteert in een relatie gebaseerd op vertrouwen. Het meedenkend vermogen vanuit de sector komt bij dit project uitstekend uit de verf.

Stichting Nederlandse Bouwpluim wil een maatschappelijke verankering van de nieuwe bouwcultuur stimuleren door goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers te belonen met een jaarlijkse prijs. De Bouwpluim richt zich voorlopig alleen op infrastructurele werken en gaat uit naar het team van opdrachtgevers en opdrachtnemers dat heeft bewezen transparant en vernieuwend samen te werken.

Zie ook: Distilleerderij Nolet Schiedam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *