Ga naar hoofdinhoud

Omzetgroei bouwsector stabiliseert

De omzet in de bouwsector ontwikkelt zich in het derde kwartaal van 2007 opnieuw positief. De stijgingen zijn minder sterk dan in het tweede kwartaal. Dat duidt op stabilisatie van de omzetgroei.

Dit blijkt uit de Bouwbarometer®, de stemmingsindicator binnen de bouwsector, een initiatief van BouwKennis en USP Marketing Consultancy.

In de bouw is de omzet in de eerste helft van 2007 sterk toegenomen. Bouwbreed steeg de omzet met ruim 11%. De omzetgroei was in het eerste kwartaal hoger (14%) dan in het tweede kwartaal (9%). Dat bleek uit cijfers van CBS.

Uit de Bouwbarometer® blijkt dat in het derde kwartaal van 2007 een de meerderheid van de bouwbedrijven zijn omzet ziet toenemen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de handelaren en aannemers GWW springen er in positieve zin uit. Van de aannemers GWW neemt 63% een positieve omzetontwikkeling waar. Voor beide marktpartijen geldt dat geen enkel bedrijf een negatieve omzetontwikkeling waarneemt. Architecten en installateurs zien bij minder bedrijven hun omzet stijgen dan in het tweede kwartaal van 2007.

Omzetverwachtingen
Met betrekking tot de omzet voor het vierde kwartaal zijn de verwachtingen optimistisch, maar ze blijven wel iets achter bij de waargenomen ontwikkelingen in het derde kwartaal. Handelaren en aannemers GWW zijn het meest positief, al denken de handelaren iets minder rooskleurig over het vierde kwartaal dan over het derde kwartaal. Installateurs verwachten meer van het komende kwartaal. De andere vijf marktpartijen zijn vrijwel even positief over het vierde kwartaal als over het derde kwartaal. Architecten zijn over beide kwartalen het minst positief.

Concurrentiedruk
Afbouwers ervaren in het derde kwartaal van 2007 de meeste concurrentiedruk. Afbouwers zijn bovendien het minst optimistisch in vergelijking met de andere partijen aangaande hun verwachtingen ten aanzien van de concurrentiedruk voor het komende kwartaal.

Bron: Bouwkennis.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.