Ga naar hoofdinhoud

Omzetgroei bouwsector stabiliseert

De omzetgroei in de bouwsector lijkt zich in de tweede helft van 2007 te stabiliseren. In totaal geeft 50 procent van de bedrijven in het derde kwartaal aan een (sterke) stijging van de eigen omzet te zien in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2006; slechts 10 procent ziet een daling in de eigen omzet. Voor het vierde kwartaal van 2007 verwacht per saldo 45 procent van de bedrijven een stijging van de omzet in vergelijking met het derde kwartaal van 2006: 53 procent verwacht een omzetstijging, 8 procent een omzetdaling.

Omzetontwikkeling
In het tweede kwartaal van 2007 nam per saldo nog 58 procent van de bedrijven een positieve omzetontwikkeling waar. Dit blijkt uit de Bouwbarometer®, de stemmingsindicator binnen de bouwsector die wordt bepaald aan de hand van ruim 700 enquêtes, gelijk verdeeld over de zeven belangrijkste marktpartijen uit de bouw.

Tweede helft 2007
In de bouw is in de eerste helft van 2007 de omzet sterk toegenomen. Bouwbreed steeg de omzet met ruim 11 procent. In het eerste kwartaal was de omzetgroei hoger (14 procent) dan in het tweede kwartaal (9 procent – bron: CBS). In de Bouwbarometer® is te zien dat de omzet zich in het derde kwartaal van 2007 opnieuw positief ontwikkelt, echter minder sterk dan in het tweede kwartaal van 2007.

Omzetgroei stabiliseert
In vergelijking met het tweede kwartaal is er dit kwartaal gemiddeld genomen een daling waarneembaar van het aantal bedrijven dat de omzet heeft zien stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Het aantal bedrijven dat voor het vierde kwartaal per saldo een positieve omzetverwachting heeft, ligt nog iets lager. Hiermee lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat de omzetgroei in de bouwsector lijkt te stabiliseren.

Bron: USP Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *