Ga naar hoofdinhoud

Ondersteuning energiezuinige nieuwbouw


Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) ondersteunt gemeenten die aan de slag gaan met zeer energiezuinige en innovatieve nieuwbouw.

Maximaal dertien projecten, waar zeer energiezuinig wordt gebouwd , komen als ‘excellente gebieden’ in aanmerking. De excellente gebieden komen voort uit het Lente-akkoord dat de ministers Vogelaar en Cramer in april 2008 hebben gesloten met bouwpartijen.

Budget van 3 miljoen
Per project is maximaal 300.000 euro beschikbaar. De bijdrage is bedoeld voor de extra proces- en begeleidingskosten. Van der Laan heeft alle gemeenten in een brief opgeroepen om voorstellen in te dienen. Het totale budget is 3 miljoen euro.

Voldoen aan aantal criteria
De Energie Prestatie Coëfficiënt van de woningen of gebouwen moet minimaal 25 procent lager zijn dan de eisen uit het Bouwbesluit 2003. Ook moet er een leereffect in zitten voor andere gebieden. Verder is de omvang van het project van belang. Uitgangspunt is ook dat gemeenten samenwerken met marktpartijen. De projecten moeten voor 1 januari 2012 gestart zijn. De ervaringen worden verzameld en verspreid zodat onder andere gemeenten en projectontwikkelaars van de opgedane kennis gebruik kunnen maken.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.