Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar snellere implementatie BIM

Een grootschalig onderzoek van de Bouwinformatieraad (BIR) en het Innovatieplatform ICT in de Bouw (IIP Bouw) moet de invoering van het Bouwinformatiemodel (BIM) versnellen.

De BIR en IIP Bouw gaan onderzoek doen naar het belang van waarden bij het werken met BIM. Er is al veel bekend over de technische mogelijkheden en voordelen van BIM, maar toch is deze nieuwe manier van werken nog geen gemeengoed. Het onderzoek richt zich daarom op de persoonlijke waarden bij het implementeren van BIM. Deze waarden, zoals integriteit, flexibiliteit en creativiteit, zijn belangrijk in het dagelijks handelen van mensen in organisaties.

Op basis van de uitkomsten gaat de BIR een plan opstellen om de invoering van BIM in de bouwsector te versnellen. Het onderzoek is gisteren gestart en kan ingevuld worden op de site van BIM Waardenonderzoek. De uitslag wordt eind 2013 verwacht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Onderzoek naar snellere implementatie BIM

  • Binnen de TU Delft is men i.s.m. Royal HaskoningDHV allang in een verder gevorderd stadium om d.m.v. Virtual Design and Construction het BIM-model uit te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *