Ga naar hoofdinhoud

Ongeluk balkonplaat: risico te laag ingeschat

De balkonplaat,  die op Carnavalszondag in Millingen naar beneden kwam, blijkt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden tijdens de werkzaamheden weggezakt te zijn. Dit concludeerde de verantwoordelijke aannemer na een onderzoek. Bij dit ongeluk zakte een ondersteunende steiger weg van een balkonplaat die de volgende werkdag zou worden `aangestort’.

Volgens de aannemer hebben uitvoerende medewerkers het risico te laag ingeschat van de tijdelijke situatie van de ondersteuningssteiger met de plaat erop. Strenge vorst, vrijkomend water bij zaagwerkzaamheden, verschuiving van het gewicht doordat de plaat een keer gedraaid is, en veranderde draagkracht van de grond zelf kunnen bijgedragen hebben aan de toedracht.

Aanbevelingen

Het rapport van de aannemer doet een aantal aanbevelingen om op onderdelen verbeteringen in het bouwproces en de werkzaamheden aan te brengen. De balkonplaat zelf wordt vervangen, om te voorkomen dat er misschien inwendige mankementen zijn die later voor problemen kunnen zorgen.

Op Carnavalszondag ontsnapten tientallen toeschouwers die zich voor de optocht onder het balkon van het in aanbouw zijnde gebouw verzameld hadden, aan een drama. Een uur na de optocht stortte het balkon in.

Foto: Millingen.nl / Henk Baron

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Ongeluk balkonplaat: risico te laag ingeschat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *