Ga naar hoofdinhoud

Ontwikkelaar kozijnensteller wint Arboprijs 2008

De kozijnensteller van Nic Donders is afgelopen vrijdag uitgeroepen als winnaar van de Arboprijs FNV Bouw 2008. De otnwikkelaar maakt met zijn vinding tillen en bukken bij het stellen van kozijnen overbodig. Het aanwezige publiek koos met een ruime meerderheid van de stemmen voor zijn idee.

Ook uit de internetpeiling die vooraf werd gedaan kwam Donders als winnaar uit de bus. Voor hem is een bedrag beschikbaar van € 10.000, om te besteden aan het verder uitwerken van de uitvinding. FNV Bouw begeleidt hem in het toepasbaar maken van het idee.

Arbeidsomstandigheden
Met het winnen van de Arboprijs is de vinding van Nic Donders uit meer dan dertig inzendingen uitgeroepen tot beste idee dat de arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid aantoonbaar verbetert. De strijd om de prijs ging tussen nog twee finalisten: Huub van de Krogt die anti-worteldoek ziet als oplossing voor de vaak modderige en slecht begaanbare bouwplaatsen.

Het klik-kozijn van Paul van den Einden is het initiatief waarmee het apart afhangen van deuren overbodig wordt.

Prijs
Dick van Haaster, voorzitter FNV Bouw: “FNV Bouw maakt zich sterk voor verbetering van de arbeidsomstandigheden en doet dat op veel manieren. De Arboprijs hebben we in het leven geroepen om werknemers hierover mee te laten denken. Steeds weer zijn wij onder de indruk van de vindingrijkheid van de inzendingen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.