Ga naar hoofdinhoud

Onveilige aansluitingen energie

Energiebedrijven stuiten steeds vaker op tekortschietende bouwkundige voorzieningen voor de veilige invoer van aansluitleidingen. In gebieden met zakkende grond zijn situaties bekend waarbij leidingen uit meterkasten zijn getrokken. Met name bij gas levert dit ontploffingsgevaar op. Energiebedrijven willen in de nabije toekomst afwijkingen niet meer gedogen. Deskundigen werken aan oplossingen.

In mei verschijnt de ISSO/SBR-uitgave ‘Veilig invoeren van aansluitleidingen van nutsvoorzieningen’. Deze publicatie geeft praktische oplossingen voor diverse veel voorkomende constructies, waarmee aan de eisen van netbeheerders kan worden voldaan.

Voorlichtingsbijeenkomsten
ISSO en SBR zorgen er ook voor dat de broodnodige discussie op gang komt. Stakeholders kunnen met elkaar in discussie over de problematiek en oplossingen, via drie voorlichtingsbijeenkomsten die in 2008 verspreid over Nederland plaatsvinden.

Locaties en data:
20 mei 2008, Regardz Nieuwe Buitensociëteit Zwolle

3 juni 2008, Espeq Heerhugowaard

11 juni 2008, het Bouwhuis Zoetermeer

Een aantal bedrijven presenteert zich via een kleine informatiemarkt, waar deelnemers zich voor en na het programma en tijdens de pauze kunnen laten informeren. Deelname kost € 175. Deelnemers ontvangen de publicatie ‘Veilig invoeren van aansluitleidingen van nutsvoorzieningen’ gratis. De publicatie is ook los te bestellen op www.sbr.nl voor € 29 (leverbaar vanaf half mei).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *