Ga naar hoofdinhoud

Opdrachtgever ontevreden

Woensdag is de hele dag tijdens de BIMCaseweek door de teams gewerkt aan de verschillende onderdelen van de bewoonbare brug. Aan de noordkant van de brug werden gestapelde tuinwoningen uitgewerkt en aan de zuidkant een groot multifunctioneel gebouw. Op het eiland werd gewerkt aan de hoogbouw en de aanlegmogelijkheden vanaf het water. De opdrachtgever was echter niet tevreden en kwam met een herinterpretatie van de opdrachtdefinitie.

“Het is net een echt bouwproject”, verzuchtte menigeen na afloop van de centrale sessie. Daarop werd koortsachtig overleg gevoerd over de ontstane situatie. Donderdagmorgen zullen de deelnemers worden geïnformeerd over de consequenties van de ontevredenheid van de opdrachtgever.

Groeiend besef
Ondertussen groeit bij alle deelnemers wel het besef wathet werken met een Bouwwerk Informatie Model allemaal inhoudt. Er vindt steeds meer “virtueel overleg” plaats en meer en meer worden gegevens van diverse formaten geïntegreerd en doorgegeven. Ook wordt sinds dinsdagavond gewerkt met IFC, een methode voor datauitwisseling die kan uitgroeien tot een wereldwijde standaard.

Leerzaam
De deelnemers blijven onveranderd enthousiast. Bijna zonder uitzondering geeft men aan dat het project zeer leerzaam is. Ook is in een moment van reflectie aangegeven dat echt gebruik maken van de leerervaringen pas na deze week zal zijn. Pas dan zal men af en toe terugdenken aan situaties en ervaringen in de BIMCaseweek en de waarde ervan werkelijk ervaren.

Rapport
Het onderzoeksteam, dat uiteindelijk de bevindingen van de week in een rapport zal bundelen, is voortdurend aan het meten, beschrijven en luisteren naar de ervaringen van de deelnemers. Gelukkig is daar ook alle aanleiding toe, want elke deelnemer kan wel een wensenlijstje inleveren voor beter gebruik van BIM. En dat is nu net ook een belangrijk doel van deze week.

Zie ook: Virtueel bouwen met BIM

Zie ook: Spanning stijgt tijdens BIMCaseweek

tekst: Hubert Heutink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *