Ga naar hoofdinhoud

Open dagen Gelderse baksteenindustrie

Baksteenfabriek De Bylandt in het Gelderse Tolkamer opent zaterdag 20 juni de deuren voor het grote publiek. Deze open dag is onderdeel van het erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’. Het evenement plaatst de Gelderse maakindustrie deze zomer in de schijnwerpers.

De vertrouwde baksteen

De vertrouwde baksteen is klein van formaat maar groot in prestatie. De meeste fabrieken staan langs de grote rivieren in Gelderland. Vijf fabrikanten bieden het grote publiek deze zomer de unieke mogelijkheid een kijkje achter de fabriekspoort te komen nemen. Op 20 juni en 29 augustus (De Bylandt, Tolkamer), 25 juni (Rodruza, Gendt), 27 juni (Vandersanden, Spijk), 4 juli (Wienerberger Kijfwaard, Pannerden) en 15 september (Vogelensangh, Deest) zijn de fabrieken geopend.

De bovenstaande open dagen van de baksteenindustrie zijn tevens onderdeel van het project ‘Steengoed! Gebakken in Gelderland’. Dit project omvat verder tentoonstellingen, een groot aantal doe-activiteiten (zoals op baksteen- en dakpanmuseum De Panoven in Zevenaar) en enkele projectweken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.