Ga naar hoofdinhoud

Open huis op Dag van de Architectuur

Ruim 200 architectenbureaus openen aankomend weekend op de Dag van de Architectuur hun deuren voor publiek. Verder bestaat het programma uit gebouwopenstellingen, rondleidingen fiets- en bustochten, kinderactiviteiten, debatten en tentoonstellingen.

Het complete programma per provincie is hier te vinden.

Architectenwinkels

Architecten zijn als geen ander in staat om slimme ideeën en oplossingen te verzinnen. Deze inventiviteit blijkt uit het uiteenlopende programma van de Open Huis architectenbureaus. Zo wordt er een architectenbal georganiseerd, tentoonstellingen van eigen werk op architectenbureaus, rondleidingen en ontwerp-speeddate-sessies.

In de steden Amsterdam, Delft, Middelburg en Rotterdam openen architecten/ontwerpwinkels waar groepen architecten door middel van een spreekuur hun diensten aan het publiek aanbieden. De Dag van de Architectuur functioneert voor een aantal van deze initiatieven als pilot.

Tv-spots

‘Zelfverzonnen’ is dit jaar het thema van de Dag van de Architectuur. Aansluitend bij dit thema is de BNA gestart met een publiekscampagne voor architecten. De BNA heeft tv-spots op Nederland 1,2 en 3, driehoeksborden in het hele land en social media ingezet om het werk van architecten onder de aandacht te brengen en mensen te stimuleren om een architect in te schakelen. Tijdens het Open Huis kunnen architecten zelf vertellen wat zij als hun meerwaarde zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.