Ga naar hoofdinhoud

Optimale akoestiek in Drents Museum

Om de akoestiek van de 1.000 m² grote ondergrondse tentoonstellingsruimte van het Drents Museum te optimaliseren, werd 1.650 m² plafondisolatie aangebracht. Daarbij werd gekozen voor StoSilent Panel Alu plafond van Sto Isoned, omdat deze goed in het ontwerp konden worden verwerkt.

Flinke uitdaging

Het monteren van de platen op het gebogen plafond, voorzien van rondingen met een radius van 15,5 meter, vormde een filnke uitdaging voor de aannemer. Het project werd uitgevoerd door aannemer Griemink uit Klazienaveen en Pennings Akoestisch Afbouwbedrijf uit Rosmalen. De naadloze akoestische plafonds hebben een positieve invloed op de akoestiek in de ruimtes in het museum. De toegepaste panelen zijn gemaakt van geluidsabsorberende glasgranulaatplaat en afgewerkt met een dunne laag open spuitpleister in diverse kleuren. De platen zijn op een drukvaste metalen onderconstructie bevestigd en naadloos afgewerkt. Ze zijn flexibel in gebruik en kunnen zelfs in een gebogen vorm worden gemonteerd om vloeiende lijnen te creëren.

Beste interieur

Architectenbureau Designed by Erick van Egeraat tekende voor het ontwerp van het vernieuwde en vorig jaar heropende museum. Het interieur van het Drents Museum in Assen ontving tijdens de Dutch Design Week 2012 de award voor ‘Beste Interieur’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.