Ga naar hoofdinhoud

Oskomera in top 98 meter hoge woontoren

Het Deurnese bedrijf Oskomera monteert de gevel- en staalconstructie in de top van een woontoren in Portsmouth.

De woontoren, in Gunwharf Quays in Portsmouth, is 98 meter hoog en telt 30 verdiepingen. Vanaf de tweede verdieping wordt het unitised gevelsysteem toegepast.

Unitised gevel
De unitised gevel is een systeem van compleet beglaasde verdiepingshoge elementen, die vanaf de verdiepingsvloeren aan de betonconstructie worden gemonteerd. Steigers zijn overbodig. Door de elementen volledig afgewerkt en beglaasd op de bouw aan te leveren wordt in de montage een veel tijdwinst behaald.

Voor de woontoren zijn de vlakke elementen 2.80 meter hoog en 1.20 meter breed en worden met de rechte elementen gefacetteerde koppelingen gemaakt waardoor de ellipsvorm van het gebouw wordt verkregen. Elke verdieping bestaat uit 88 elementen. Na montage van de firestops van de bovenliggende vloer zijn de onderliggende verdiepingen volledig wind- en waterdicht en kan de binnenafbouw starten. De bevestiging van de elementen bevat ook een geïntegreerd bevestigingssysteem voor de balkons. De balkons worden, net als de elementen, kant en klaar aangeleverd vanuit de productie-units in het Brabantse Deurne.

Top
In de top van de toren levert Oskomera 23 ton staal voor de bovenste verdiepingsvloeren en de staalconstructie. Het dak van de toren wordt voorzien van Kalzip beplating en louvres boven de technische ruimten.

De woontoren is het derde en laatste project voor Oskomera binnen de gebiedsontwikkeling Gunwharf Quays in Portsmouth.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *