Ga naar hoofdinhoud

Parkeergarage onder Boston & Seattle

Oplevering parkeergarage Boston & Seattle

De ondergrondse, openbare parkeergarage onder de woontorens Boston & Seattle gaat open, terwijl het totale project nog volop in aanbouw is. Op de Wilhelminapier in Rotterdam bouwt J.P. van Eesteren de woontorens in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars.

Verdiept wegheien van 736 palen

In augustus 2014 startte J.P. van Eesteren met de aanleg van de tweelaagse, ondergrondse parkeergarage. Na het trillen van de damwanden en het verdiept wegheien van 736 palen, ving de TBI-onderneming in mei 2015 aan met het opgaand werk op de keldervloer. In augustus 2015, een jaar na de start van het project, was het kelderdek van de begane grond gereed. VOF Pier III levert de parkeergarage op aan de nieuwe eigenaar Holland Immo Group en exploitant Q-Park. Bezoekers kunnen vanaf eind april parkeren op verdieping -1 en -2, terwijl boven hun hoofd de woontorens verder de hoogte in schieten.

De parkeergarage, uitgerust met meer dan 200 parkeerplaatsen, is voorzien van goede verlichting en geavanceerde parkeerapparatuur. Bezoekers zijn 24/7 welkom en kunnen gebruik maken van legio betaalmogelijkheden, waaronder de nieuwste mogelijkheid om met een betaalpas in- en uit te rijden en te betalen.

Bouw van de woontorens

De bouw van de woontorens Boston & Seattle verloopt volgens planning. J.P. van Eesteren startte onlangs met het opgaande werk aan de zesde verdieping. Het bouwen op de drukbevolkte pier vraagt om een gedetailleerde, logistieke planning. Daarbij wordt er niet alleen rekening gehouden met bewoners en ondernemers, maar bijvoorbeeld ook met de gigantische cruiseschepen die wekelijks aanmeren aan de Wilhelminapier.

Foto’s: David Rozemeyer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.