Ga naar hoofdinhoud

Parkeergarages in Dordrecht

De gemeente Dordrecht wil aan het Kromhout een parkeergarage bouwen met vierhonderd plaatsen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorgesteld In de buurt van het Kromhout waren al plannen voor een parkeergarage aan het Steegoversloot.

In beide garages is ruimte voor in totaal zeshonderd plaatsen voor algemeen gebruik. De overige parkeerplekken zijn bestemd voor bewoners van boven de garages gelegen woningen. Met de twee nieuwe ondergrondse garages kan de gemeente in de toekomst aan de vraag naar parkeerruimte in dit deel van de stad voldoen, stelt verkeerswethouder F. van den Oever.

Bodemonderzoek
De parkeergarage aan het Kromhout, op het voormalige terrein van autoverhuurder van Damme, moet in 2011 klaar zijn. Die aan het Steegoversloot wordt op z’n vroegst in 2013 in gebruik genomen. Die garage komt op de plek waar nu nog een deel van het Da Vinci College zit. Dat verhuist naar het Gezondheidspark..

Zowel de bodem aan het Dordtse Kromhout als het Steegoversloot laat de bouw van een parkeergarage toe. Dat zegt verkeerswethouder F. van den Oever. De gemeente heeft daar onderzoek naar laten doen.

Ook de effecten op het verkeer en milieu zijn onder de loep genomen. Volgens de wethouder is de bouw van beide garages realistisch en haalbaar binnen de wettelijke normen. Wel zijn extra maatregelen noodzakelijk rond de funderingen. De bewoners in het gebied zijn eerder deze week geïnformeerd over de plannen. Er komen binnenkort ook informatieavonden.

Goedkoopste tarief
De garage aan het Kromhout wordt gebouwd door de ontwikkelaar die ook de boven gelegen stadswoningen neerzet. De gemeente koopt vervolgens de garage van de ontwikkelaar.

Van den Oever zegt dat de kosten van het parkeren binnen het goedkoopste tarief van één euro vallen. De kosten van de bouw van de garages liggen rond de 25.000 euro per parkeerplek. Het ligt in de bedoeling dat het verkeer straks op de Randweg N3 al kan zien hoeveel parkeerplaatsen er in beide garages beschikbaar zijn.

Bron: AD.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *