Ga naar hoofdinhoud

Pechtold wil bouwen in Groene Hart

Er kan nog best wat gebouwd worden in het Groene Hart. Dat zegt Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer tijdens een bezoek aan Gouda. Stichting Groene Hart begrijpt niets van Pechtolds opstelling.

Toegankelijk
Het strenge bouwbeleid in het groene deel van de Randstad belemmert volgens Pechtold de leefbaarheid in de kleine kernen. Voor jongeren is er nauwelijks woonruimte en voorzieningen verdwijnen langzaam aan.

Het Groene Hart is weliswaar groen maar niet voor iedereen toegankelijk, meent de D66-voorman. Voornamelijk grote boerenbedrijven overheersen. “Er zijn voldoende plekken waar je goed en kunt bouwen. De Zuidplaspolder is daar een voorbeeld van”, aldus Pechtold.

Stichting Groene Hart
Directeur van Stichting Groene Hart, Bernt Feis begrijpt er niets van. Voor de beleving van mensen maakt het volgens Feis niet uit of men nu door recreatief groen fietst of door agrarisch groen.

De stichting, die al jaren pleit voor een open en groen land tussen de vier grote steden, ziet meer heil in compact bouwen binnen de steden of stedelijke centra zelf.

Bron: Algemeen Dagblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.