Ga naar hoofdinhoud

Per 1 januari 2009 nieuw energielabel

Minister Vogelaar wil per 1 januari 2009 een verbeterd energielabel invoeren. In het nieuwe label kunnen consumenten het energieverbruik van woningen van hetzelfde type vergelijken. Dit schrijft minister Vogelaar in een brief aan de Tweede Kamer. Het energielabel geeft onder meer informatie over het energiegebruik per vierkante meter in een woning.

Onderzoek
Minister Vogelaar heeft het label laten onderzoeken na kritiek van de Vereniging Eigen Huis. De vereniging wees erop dat goed geïsoleerde hoekappartementen een beter label kunnen krijgen dan tussenappartementen, terwijl ze in verhouding een hoger energieverbruik hebben. Na onderzoek heeft Vogelaar besloten dat het energielabel aangepast moet worden.

Woningtype
In het nieuwe label wordt de classificatie van de woning (A-G) gekoppeld aan het type woning. Op het label komt een afbeelding van het woningtype te staan. Zo kunnen consumenten woningen van hetzelfde type vergelijken.
Vogelaar zal ervoor zorgen dat woningeigenaren die al een energielabel hebben of dit voor 1 januari 2009 moeten aanschaffen, over het nieuwe label kunnen beschikken.

Bron: Regering.nl

Bouwwereld.nl plaatste eerder:
– Kamer wil tijdelijke stop energielabel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.