Ga naar hoofdinhoud

Pier Scheveningen dicht: niet brandveilig

Pier Schevening dicht niet brandveilig (Foto www.denhaag.nl)

De Pier in Scheveningen gaat volgende week vrijdag op slot, omdat het nog steeds niet brandveilig is. Dat schrijft Nieuws.nl. Volgens de gemeente Den Haag voldoet het kenmerkende Scheveningse bouwwerk nog steeds niet aan de wettelijke eisen op het gebied van brandveiligheid.

Eind augustus constateerde de brandweer dat dat de sprinklerinstallatie en de brandblussers defect waren. De curator liet echter al weten geen geld te hebben voor een opknapbeurt.

Bron: Nieuws.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Pier Scheveningen dicht: niet brandveilig

  • TheoR

    Onlangs kwam de pier ook langs in deze digitale Bouwwereld. Toen was er sprake van een onderzoek naar de kwaliteit van de constructie. Die zou redelijk zijn volgens Haskoning in opdracht van veilinghuis Troostwijk. Waar adviseurs zich al niet voor laten lenen. De reacties logen er niet om! Nu laat de Brandweer van zich spreken omdat ook de brandveiligheid kennelijk niet deugt. Voor de hand liggende vraag: wat deugt er nog wel aan die pier? Misschien is hier de visie van Midas Dekker op zijn plaats: “geef de natuur hier maar de ruimte, moet je zien hoe snel de pier tot ruïne verwordt”. Ruïnes hebben ook hun charme. Misschien een toeristische trekpleister? De zee is onverbiddelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.