Ga naar hoofdinhoud

Pilot gezamenlijke inspectie bouwplaatsen

Dit jaar wordt in het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer een begin gemaakt met het gezamenlijk inspecteren van bouwlocaties. Daarbij zullen bouwinspecteurs van het stadsdeel, de milieupolitie (Milieu West) en inspecteurs van de centrale Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) gezamenlijk een bouwplaats controleren.

Het doel hiervan is dat de toezichthouders en handhavers elkaar en elkaars werkwijze beter leren kennen en dat daardoor de samenwerking verbetert. Het uiteindelijke doel is doelmatiger en effiënter controleren op de bouwplaats.

Controle
De eerste gezamenlijke controle zal in mei plaatsvinden. De controleurs zullen letten op naleving van het bouwveiligheidsplan en de toegankelijkheid van de bouwplaats.

De bouwinspecteurs zullen de veiligheid op de bouwplaats en de afscheidingen van het bouwterrein inspecteren, maar ook de veiligheid van steigers, ladders en dergelijke. De inspecteur van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht zal controleren op geluidsoverlast, het voorkomen van overige hinder en op bouwafval. De milieupolitie inspecteert op straat- en waaivuil.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.